Menu:

Nyheter

Blir alltid oppdatert på Facebook-siden vår:

Facebook

 

Nyhetsbrev

e-post:

 

 
Kontakt

Familie Schøning-Olsen
Hvasserveien 230
3148 Hvasser
Norge
+47 33 39 30 01
+47 92 03 73 95
post@hvassermotell.no
Org.nr. 888 226 362 MVA

hovedhuset

Links

arrow været på Hvasser
arrow bueskyting
arrow båtturer
arrow museer
arrow dykke
arrow klatre
arrow sykle
arrow spise
arrow bade
arrow seile
arrow fiske
arrow yoga
arrow golf
arrow spa
arrow ri

XHTML 1.0
20.02.2016
 

 

Museer

Hvasser Kystmuseum i Losveien 6 drives av Hvasser og Brøtsø Historieforening. Foreningens formål er å ivareta kulturelle og historiske minner fra Hvasser, Brøtsø og omliggende øyer. Det særpregede ved vår kystkultur skal ha prioritet.

slottfjelltaarn_toensbergKystmuseet har vært i drift siden 1996 og holder åpent om sommeren og i kulturuken på høsten. Faste samlinger med loshistorie og en gammel hvasserstue suppleres hvert år med en eller to temautstillinger. Innsamlet lokalhistorie, en større fotosamling og lokalhistorie er tilgjengelig for publikum.

Under Slottsfjellet i Tønsberg ligger Slottsfjellsmuseet. Museet presenterer Vestfolds historie med faste og midlertidige utstillinger. Verdt å se: Vikingskipet, kopier fra Osebergfunnet og av vikingdrakter, kopi av Osebergskipets baug og hvalskjeletter, bl.a. verdens største blåhvalskjelett.

hvalfangstbaat sandefjordSandefjord Hvalfangstmuseum er Europas eneste spesialmuseum for hvalfangst. Her lærer du om hvalfangstens historie fra inuittenes tradisjonelle jakt til moderne norsk fangst.

Hvis du trenger mer informasjon, kan du gå inn på Vestfoldmuseene for å finne enda flere museer, veibeskrivelser og åpningstider.
Verdt å se er også det nye Osebergskipet- mer info finner du her...